Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending bij bestellingen vanaf €20 Betaal veilig en snel Klantbeoordeling van 4.8/5
Go to cart
0,00

Hoe strijk ik een patch op kleding?

Je hebt je strijkpatches in huis en je weet precies waar je ze op je kledingstuk wilt hebben! Maar hoe strijk je nou zo’n patch op je kleding? Volg de stappen hieronder en voor je het weet zit je patch muurvast.

Stap 1 – Wat heb je nodig?

Pak de volgende benodigdheden voor het opstrijken van je patches:

Stap 2 – Klaarleggen van je kledingstuk en patch

Leg je kledingstuk / item vlak op de strijkplank en plaats de patch op de plek waar je hem wilt hebben.

Tip! Om er zeker van te zijn dat de ondergrond voor de applicatie zo vlak mogelijk is, strijk je eerst de plek waar de applicatie moet komen.

Stap 3 – Maak de strijkbout klaar voor gebruik

Zet de strijkbout zo warm als de stof kan hebben (dit vergt wat proberen). Zorg dat de stoomfunctie uit staat en dat de strijkbout niet vol water zit.

Let op! De patch kan niet op plastic en geoliede materialen (zoals leer) worden gestreken. Hiervoor moet je industrielijm gebruiken.

Stap 4 – Leg een dunne theedoek / bakpapier over de patches

Als je de doek over de patch heen legt let er dan wel op dat je de patch niet per ongeluk verschuift. De theedoek / bakpapier beschermt de voorkant van je patches tegen de hitte van de strijkbout.

Stap 5 – Breng de patches aan met de strijkbout

Druk vervolgens met ronddraaiende bewegingen de strijkbout op de dunne theedoek / bakpapier. Houd de strijkbout ongeveer 60 seconden op de patches met een ronddraaiende beweging.

Of als het opstrijken niet lukt kun je gebruik maken van waterbestendige textiellijm om de patch vast te lijmen.

Stap 6 – Laat de patches afkoelen

Laat de patches rustig afkoelen en til de theedoek / bakpapier voorzichtig op en controleer of de patches goed vast zit door zacht met een vinger over de rand te wrijven en ze omhoog te tillen.

Komt hij nog omhoog? Leg de theedoek / bakpapier dan terug en plaats de strijkbout nogmaals op de patches en duw, circa 10 seconden.

Strijk de achterzijde van het materiaal waar de patch op gestreken is even na, dit voor een betere hechting van de patch.

Tip! Als je er zeker van wilt zijn dat de patch goed bevestigd is, kan je deze nog met een paar steekjes vastnaaien.

Liever een video kijken?

Opzoek naar nieuwe patches?

Opzoek naar nieuwe strijkpatches? Aarzel dan niet en neem een kijkje in onze webshop. Wij bieden een grote variatie aan patches in alle kleuren, vormen en maten aan.